Make your own free website on Tripod.com
Ms OLYMPIA 2000
20 Οκτωβρίου 2000 
Mandalay Bay Resort, Las Vegas, ΗΠΑ.
Το μεγάλο ραντεβού στο Las Vegas των ΗΠΑ για το φετινό διαγωνισμό Ms. Olympia έκρυβε αρκετές εκπλήξεις. Ο αγώνας αυτός είχε το χαρακτηριστικό να είναι ο πρώτος στην ιστορία ο οποίος θα ανεδείκνυε δύο Ms. Olympia, μία ελαφρών βαρών (lightweight) και μια βαρέων βαρών (heavyweight). Οι δύο τίτλοι είναι τυπικά ισάξιοι, παρόλο που στην πράξη, όλοι έψαχναν τη...διάδοχο της Kim Chizevsky στα βαρέα βάρη. Και γιατί όχι, μιας που η...προτίμηση στο ξανθό επαληθεύτηκε εκ νέου. Valentina Chepiga από την Ουκρανία λοιπόν, η νέα πρώτη κυρία του παγκοσμίου bodybuilding, διαδέχεται την Kim Chizevsky, η οποία μετά από τέσσερα χρόνια κυριαρχίας, αποφάσισε να αγωνίζεται στο fitness. Στο lightweight, η Βρετανίδα (αλλά και με μακρινές ελληνικές ρίζες) Andrulla Blanchette, πήρε τον τίτλο με την αξία της. Τέλος λοιπόν, προς το παρόν, της αμερικανικής πρωτοκαθεδρίας, για πρώτη φορά μετά το θρίαμβο της Φινλανδής Kike Elomaa το 1981. ς πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στον αγώνα καταγράφηκαν δύο σημαντικές απουσίες, της Καναδέζας Laura Binetti και της Αμερικανίδας Tazzie Colomb. Έτσι, ο αγώνας ξεκίνησε με 5 κοπέλες στην ελαφριά κατηγορία και 7 κοπέλες στην βαριά.
Στην ελαφριά κατηγορία, ο 1ος γύρος έβγαλε 1η την Αμερικανίδα Brenda Raganot, και 2η την Andrulla Blanchette. Όμως, στους υπόλοιπους 3 γύρους, η Blanchette, με την εκπληκτική της σκηνική παρουσία και πληρότητα, κυριάρχησε και κέρδισε τελικά επάξια τον τίτλο, αφήνοντας 2η τη γλυκιά Raganot και 3η σε κοντινή απόσταση τη Renee Casella, η οποία εμφάνισε εκπληκτική μυϊκότητα, υστέρησε όμως στον τομέα της θηλυκότητας. Την 4η θέση αρκετά πιο πίσω, κατέλαβε η Cathy Lefrancois-Priest, η οποία εμφανίστηκε με λίγο παραπάνω μαύρισμα από όσο θα έπρεπε. Τέλος, η σχετικά άγνωστη Jennifer McVicar, αν και εντυπωσίασε με το πολύ γλυκό της πρόσωπο, αλλά και το συμπαγές των μυών της, εντούτοις δεν έδειξε ότι βρίσκεται στο επίπεδο των άλλων συναθλητριών της, και έτσι κατετάγη 5η και τελευταία στην κατηγορία αυτή. Ελπίζουμε να την ξαναδούμε στο μέλλον.
Κατηγορία Ελαφρών βαρών (Lightweight)*
Andrulla Blanchette
1st
Brenda Raganot
2nd
Renee Casella
3rd
Cathy Priest
4th
Jennifer McVicar
5th
Η κατηγορία βαρέων βαρών είχε ίσως το περισσότερο ενδιαφέρον. Επτά κοπέλες ξεκίνησαν τον αγώνα. Η Denise Hoshor, αν και ένα από τα φαβορί στις προτιμήσεις των περισσοτέρων, ίσως διότι ανταποκρίνοταν και στα κριτήρια της IFBB (συνδυασμός θηλυκότητας και μυϊκότητας), απογοήτευσε λαβάνοντας μόλις την 6η θέση, καλή μεν θέση για πρώτη συμμετοχή σε Ms. Olympia, αλλά ίσως όχι αυτό το οποίο όλοι περιμέναμε. Σημαντικό ρόλο όπως φαίνεται έπαιξε το γεγονός ότι εμφανίστηκε σχεδόν..."κάτασπρη" επάνω στη σκηνή στον πρώτο γύρο. Παρόλη την τρομερή μυϊκή βελτίωσή της σε σχέση με πρόσφατους αγώνες και παρόλο το "γρήγορο" μαύρισμα που προσπάθησε να κάνει ανάμεσα στους γύρους, τελικά δεν τα κατάφερε. Μια ακόμη απογοήτευση ήρθε και από την Th-resa Bostick η οποία κατετάγη 7η και τελευταία στην κατηγορία αυτή, πιθανόν και λόγω των οικογενειακών προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα. Στην 5η θέση καταποντίστηκε αδίκως η Iris Kyle, η οποία εξέπληξε τους πάντες με την τελειότητα στη σωματική της διάπλαση, αλλά και με το ότι εργάζεται αθόρυβα όλα αυτά τα χρόνια. Τα αμείληκτα "κριτήρια" φαίνεται ότι δεν μπορούν να την αφήσουν να πάρει ποτέ αυτόν τον τίτλο, παρόλη την εμφανή βελτίωσή της και στο κομμάτι της θηλυκότητας. Η Kyle δήλωσε πικραμένη μετά τον αγώνα ότι εγκαταλείπει το άθλημα..! Στην 4η θέση, η αρκετά εντυπωσιακή Yaxeni Oriquen, η οποία παρουσιάστηκε βελτιωμένη στο αδύνατο σημείο της, τα πόδια της. Μια πάντα αξιόλογη και θετική παρουσία από τη Βενεζουέλα, η Oriquen ανεβαίνει σταθερά και ίσως διεκδηκήσει κάτι καλύτερο στο μέλλον.
Στην 3η θέση η "τεράστια" Lesa Lewis, η οποία δίνοντας περισσότερη έμφαση στις γραμμές της, παρά στον όγκο της, ανέβηκε στην 3η θέση.
Την 2η θέση, όπως και πέρσι, την κατέκτησε η Vicki Gates. Η Gates δεν κατάφερε και πάλι να ανέβει στην κορυφή του βάθρου, παρόλη την απουσία της Kim Chizevsky. Τα αμείληκτα "κριτήρια" της Ομοσπονδίας έπαιξαν και πάλι το ρόλο τους.
Ms. Olympia 2000, η όμορφη Ουκρανίδα Valentina Chepiga. H Chepiga ήταν εμφανέστατα βελτιωμένη σε σχέση με το περσινό Ms. Olympia, και προερχόταν από τη νίκη της στα μεσαία βάρη (middleweight) στο φετινό Jan Tana. Τώρα τα κατάφερε και στα βαρέα βάρη (εάν ήταν 1 κιλό πιο ελαφριά θα έπαιζε στην ελαφριά κατηγορία!), χωρίς να έχει την τεράστια μυϊκή μάζα. Ο συνδυασμός ομορφιάς, μυϊκότητας και - το σημαντικότερο - συμμετρίας την έφερε στην κορυφή του παγκοσμίου bodybuilding.
Κατηγορία Βαρέων Βαρών (Heavyweight)*
Valentina Chepiga
1st
Vicki Gates
2nd
Lesa Lewis
3rd
Yaxeni Oriquen
4th
Iris Kyle
5th
Denise Hoshor
6th
Th-resa Bostick
7th
GR Femuscle 
(grfemuscle@mailcity.com


* The Ms. Olympia 2000 photos are from the IRONMAN Magazine web site.

Sign the Guestbook View the Guestbook Email the Webmaster

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Νοε 2000